Our blog posts

Srijeda, 30.Mart 2016

Koliko se bezbjedno hranimo?

Uživamo svi kada odemo na večeru ili ručak u restoranu, zar ne? Udobno se smjestimo, naručimo piće, čekamo posluženje uz razgovor. Obično primjetimo da li je sto čist, u kojoj mjeri je osoblje ljubazno, kolike su porcije. Da li se zapitate na koji način je pripremljena hrana koju jedete? Trenutak kada nastupa ISO 22000:2005. 

ISO 22000:2005 standard je napravljen kako bi služio ne samo potrebama proizvođača hrane i prerađivača, već gotovo svim organizacijama koje su dio prehrambrene industrije. Kako hrana prolazi put od proizvođača i distributera, do skladištenja i pripremanja, korištenje ISO 22000:2005 sistema osigurava da prehrambreni proizvodi ne izazovu štetne efekte po ljudsko zdravlje. 

Imajući u vidu njegov ogroman značaj i neophodnost, hotel Aria je jedan od rijetkih hotela u Crnoj Gori koji je dobio ISO 22000:2005 sertifikat. Sertifikat je potvrda da je kvalitet namirnica od kojih pripremamo jela koja služimo u potpunosti usklađen sa internacionalnim standardima. Sigurnost zdravlja gostiju restorana i pouzdanost kvaliteta hrane koju služimo nam je na prvom mjestu, što i zvanično potvrđuje ISO garancija kvaliteta, sigurnosti i redovne kontrole postavljenih standarda usluge. 

Sa ponosom ističemo posvećenost i ozbiljnost kojima pristupamo skladištenju, očuvanju i pripremi hrane. Uvođenjem standarda ISO 22000:2005 i sertifikacijom, hotel Aria koristi se opšte priznatim metodama menadžmenta zdravstvene bezbjednosti hrane, kao što je interaktivna komunikacija putem lanca nabavke namirnica, menadžment sistema, kontrole rizika po zdravstvenu bezbjednost hrane kroz preduslovne programe i HACCP planove. 

Uvijek tražimo način kako da prevaziđemo vaša očekivanja i stvorimo dodatnu vrijednost. ISO standard bezbjednosti hrane je još jedna potvrda u nizu da se kod nas možete osjećati prijatno i sigurno u isto vrijeme.