Our blog posts

Uto, 26.April 2016

IZLOŽBA "KISTOM ZA DJECU"

Otvaranju izložbe je prisustvovalo preko 300 zvanica, među kojima su predstavnici kulturne elite u Crnoj Gori, ugledni slikari, vajari, profesori sa Fakulteta likovih umjetnosti i Fakulteta vizuelnih umjetnosti, poslovni i privredni subjekti.

Događaj je otvorio profesor likovne umjetnosti i ugledni slikar, g-din Ratko Odalović, a riječi dobrodošlice gostima na izložbi uputili su i direktor Al Galerije, g-din Alen Alivodić, direktor hotela Aria, g-din Slavoljub Vukčević, kao i direktor doma “Mladost” u Bijeloj, g-din Vladimir Delić. 

Na izložbi su predstavljeni radovi akademskih slikara Jovana Zonjića, Branka Stamatovića, Milana Božovića, Aleksandra Prijića, Maria Maskarelija, Cvetka Lainovića, Miloša Vuškovića, kao i vajara Matije Vukovića i Rista Stijovića.

Kako dolikuje ovakvim kulturno-umjetničkim manifestacijama, orkestar klasične muzike “Kvartet Unique” je svojim pažljivo biranim reperoarom upotpunio ovaj događaj.  

Naravno, kako bismo još jednom opravdali "titulu" dobrog domaćina, naši kulinarksi majstori su posebnu pažnju posvetili pripremi i dekoraciji jela. Tako su gosti mimo uživanja u izloženim slikama, imali zadovoljstvo degustacije raznih Arija specijaliteta i prijatno koktel druženje.

Otvaranje izložbe “Kistom za djecu” bilo je humanitarnog karaktera, na kom su prisutni imali priliku da doniraju sredstva za pomoć djeci iz doma “Mladost” u Bijeloj, dok su hotel Aria i Al galerija, organizatori inicijative, donirali po 1.000 Eura.

Izložba će biti otvorena za sve ljubitelje crnogorske umjetnosti i slikarstva do 05. maja 2016. godine. Dobrodošli!